Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем ли е? до 3000 об/мин я няма никаква

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем ли е? до 3000 об/мин я няма никаква

Значи карам я колата със ОМV Супер 100 + добавка и тая кола(156 2.0ts 16v)до 3000 оборота я няма никаква - тва нормално ли е.Като мин е3000 об. все едно колата е с турбо -направо скача напред и си върви екстра.беше на диагностика и майсторите ми казват че нищо и няма но маи не е така.
    Alfa156 Against All

http://www.alfa156.net/

Виж заглавието
    '05 166 V6
    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от 156
      http://www.alfa156.net/

Виж заглавието
      нищо не разбрах-какво искаш да ми кажеш!!!!!????
      Alfa156 Against All

Comment

иска да ти каже, че е нормално да е така

ако искаш да се промени:
        1. Отпушена генерация
        2. Филтър
        3. Чип

и така
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

ахам - добре,схванах тоя път. :P .Тоя чип дето го спомена,колко пара излиза и с колко ще вдигне разхода на горивото?
          Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40
            ахам - добре,схванах тоя път. :P .Тоя чип дето го спомена,колко пара излиза и с колко ще вдигне разхода на горивото?
            www.digitaltuning.bg

но без генерация няма да постигнеш очаквания резултат....

а разхода поне според опита на колеги, след дигиталтунинг чип дори спада с 1л
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

чип

Генерацията включва ли и изпускателните колектори или само тръбите и гърнетата след меката връзка,която при мен е на 45мм (вътрешно) а мисля и тръбите слеед нея са на толкова?
              Какви тръби трябва да се сложат за да се усети ефекта от 4ипа 50-60мм?
              А става ли само с тръбите или трябва и гърнетата да са с по-голям размер
              Разхода с по-големи тръби ще се ка4и ли?
              Ако знаете някаква формула по която мога да си ги сметна точно ще бъде супер

Колега,извинявай че ти използвам темата,но мисля че въпросите ми ще са полезни и за теб
              Alfa Romeo 146 TI 97 FACELIFT

Comment

Re: чип

Първоначално публикувано от IXIBIT
                Генерацията включва ли и изпускателните колектори или само тръбите и гърнетата след меката връзка,която при мен е на 45мм (вътрешно) а мисля и тръбите слеед нея са на толкова?

Колега,извинявай че ти използвам темата,но мисля че въпросите ми ще са полезни и за теб
                :P
                Alfa156 Against All

Comment

Re: чип

Генерация не включва изпускателния колектор
                  на 2.0ТС тръбите са 48-50 вътрешно, както и меката връзка
                  Ефекта от чипа ако е хубав ще усетиш достатъчно много без да бараш генерацията Иначе перфектния размер тръби за тоя мотор е около 54-55. Не става само с тръбите трябват и гърнета и то проходни Дали ще се качи разхода от по големи тръби зависи само от качеството на гърнетата и от чипа който ползваш
                  Не мисля че трябва да ги смяташ, просто защото отдавна ги има сметнати
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ми мойта си вървеше и преди това, може би заради другите интервенции, но след чипа и сега изпускателната система, до 3000 не можеш я вкара в пътя и вместо да съм по бърз се бава заради въртенето Но определено има ефект а разхода не ми е мръднал градско а извънградско даже намаля. и на мене не ми се вярва но е факт

Comment

тръби

А би ли разкрил тайната на изпускателната си система за да я направя и аз така,защото тук няма майстори които да кажат-трябва така и така да стане.......а аз като им кажа какво искам почват да спорят с мен че ламбдата нямало да работи,щял да се дигне разхода,нямало смисъл,от каде съм си ги измислял,че колата щяла да тръгне повече.........а това са уж най почитаните маистори в тоя град,работят качествено но не виждат по-далеч от носа си и си мислят че са наи-добрите..........абе,поувлякох се малко

Така че колега,ще съм ти благодарен ако ми обясниш как ти е направена системата,диаметри на тръбите,материал,гърнета(ръчна изработка ли са,преправяни ли са диаметрите им) абе всичко,че от както сложих спортния филтър и като видях лекото подобрение,се вманиячих.....след това сложих чип,PORT & POLISH и леко сваляне на главата с 5 десети.....за сега това ама и колата стана много по различна,така че следващата стъпка е генеерация.

Comment

Ами незнам точно защото я оставих вечерта и на другия ден я взех по обед, но най общо - тръбите до катализатора (който вече го няма а е с някакво гърне там) са си оригиналните, след това тръбите са нови но какви незнам, средното триъгълно гърне го няма вече а задното е отворено ръчна изработка от майстора (прилича на гърне за мотор ) звука е доста приятен и определено колата е доста по добре а и визията е по яка като го няма стария кютук.. Значи не е нищо особенно може би с повече пари щеше да стане по добре но и на това съм доволен.
                        Само една вметка струва ми се че 5 десети е много за сваляне на главата може би си имал предвид 0.5 десети

Comment

a

главата ми е свалена 5 десети(0.5 мм)

Не можеш ли поне да ми кажеш някакви размери на гърнетата(резонаторно и крайно) и на тая новата тръба (може и на ли4ни)
                          Не ми се вярва да не ги знаеш по скоро не ти се казва.....
                          но както и да е благодаря за помощта

Comment

случаино някои да си е монтирал оттам чип на 156 1.9 jtd?впечетления

Comment

Re: a

главата ми е свалена 5 десети(0.5 мм)

Не можеш ли поне да ми кажеш някакви размери на гърнетата(резонаторно и крайно) и на тая новата тръба (може и на ли4ни)
                              Не ми се вярва да не ги знаеш по скоро не ти се казва.....
                              но както и да е благодаря за помощта
                              Колега найстина не знам размери, евентуално Бобо може по да знае поне гърнето какво представлява

Comment

Working...
                              X